Motorreis - nog een dagje rusten
Ook voor dinsdag werd regen voorspeld en dus bleef ik die dag ook maar gewoon in Durango/Iurreta.
Bovendien moest ik 's middags naar een plaatselijk restaurant, dus was het gewoon het best om nergens naartoe te gaan en me (psychologisch) voor te bereiden op de 3 daaropvolgende waarvan ik verwachtte dat ze vermoeiend zouden zijn. Dan zou het namelijk droog blijven dus deed ik de geplande uitstappen/ritten het best tijdens die periode.
Voor aanvang van de reis was het wat zoeken en selecteren in welke restaurants ik zou gaan eten, want er zijn er toch relatief veel in de omgeving en dan bleken er ook nog verschillende te zijn die niet eens door Tripadvisor worden vermeld... geheimtips misschien, vooral voor de lokale bevolking?
Voor dinsdag ging de keuze dan naar Kobika , wat op een half uurtje te voet lag van m'n logeerplek.
Voor ieders gemak koos ik uiteindelijk maar voor het menu van de dag (de mevrouw leek lichtjes opgelucht), maar zelfs daar kon je voor het voor-, hoofd- en nagerecht nog kiezen uit 3 gerechten.
Als voorgerecht koos ik dan maar een paella, waarvan u hierboven een foto ziet. De portie lijkt niet zo heel groot, maar dat lag dan aan mij, want ze wilden gerust meer opscheppen. Het was aan de klant om te laten weten wanneer het genoeg was.
Voor het hoofdgerecht koos ik voor een of andere platvis (misschien wel schartong? 😋) en het nagerecht werd een soort van pudding.
Allemaal lekker en samen met de wijn moest ik alles inbegrepen iets tussen 15 en 20 euro betalen, wat ik verrassend weinig vond omdat ik de prijzen in m'n hoofd had voor hun gerechten à la carte.
Dus dat was een grote meevaller. De fles wijn mocht ik wel niet meenemen, dus dat kost hen wel punten als ik m'n oordeel op Tripadvisor zet 😜.
Enkele dagen na het bezoek vernam ik dan van de eigenaar, die daar is opgegroeid, dat er een restaurant was met een goede naam maar waar hij nog nooit geweest was: Kobika dus. Ze zouden vooral bekend staan voor hun pintxos, die ze blijkbaar op donderdag serveren en waarmee ze al een wedstrijd hebben gewonnen, wat toch iets wil zeggen, want die hapjes zijn een culinaire trots van het Baskenland.
Ik kon hem dus fier laten weten, dat ik eerder die week uitgerekend in dat restaurant had gegeten.
Daarna ben ik nog wat inkopen gaan doen, want had een teentje knoflook nodig. Ik keerde terug met een netje met daarin 3 hele knofloken... en nog wat andere koopwaar. Maar in plaats van recht naar het vakantieadres te gaan, verkoos ik toch nog wat te sightseeën in Durango, ook al was het al goed aan het druppelen. Toen ik dan uiteindelijk besloot om toch maar terug te keren, begon het echt te regenen en net voor het buitengaan van het stadje gingen de hemelsluizen helemaal open...
Dus dan maar schuilen in een portiek, vermoedend dat de regen misschien een half uur zou aanhouden en dat bleek ook te kloppen. Aangezien ik nergens meer naartoe moest en niets dringends te doen had, maakte het me ook niet veel uit dat ik daar een hele tijd heb staan niksen of misschien observeren. Toen het ergste voorbij leek, ging het dan maar verder en inderdaad kwam ik relatief droog op m'n bestemming (had ook uit voorzorg het regenvestje meegenomen voor op de motorfiets maar omdat ik m'n stoffen zak met boek en aankopen daaronder had gestopt, ging dichtritsen niet en bovendien heeft dat ook geen kap (is redelijk zinloos als je een helm op je hoofd hebt)).
De rest van de namiddag verliep zonder noemenswaardige dingen (versta: ik weet al niet meer wat ik allemaal heb uitgestoken).
Reacties
Een reactie posten