Oesterzwammen
Vandaag voor het eerst in m'n leven oesterzwammen klaargemaakt à la KP's.
Inderdaad, zonder haar is de kans groot dat ik dit wellicht zelf niet zou hebben bereid. Het was namelijk een van haar gerechten om op terug te vallen als er snel iets moest worden klaargemaakt dat niet te veel poespas vergde.
Ik heb haar zelf nooit geobserveerd toen ze het bereidde, maar merkte wel dat het relatief snel klaar was en dacht dus dat ik het ook maar eens moest proberen, te meer omdat er niet erg veel ingrediënten voor nodig leken te zijn.
Daar ik onlangs oesterzwammen in huis had gehaald en gisteren wat varkensvlees kon kopen (niet heel vanzelfsprekend als je in Molenbeek woont en je liever geen vlees uit de gewone supermarkt koopt...), vond ik dat ik het maar eens moest proberen.
Een stukje vlees braden (varkenshaasje in dit geval, gekruid met wat vleeskruiden), deegwaren koken en in een pan uien, culinaire room en oesterzwammen met daarnaast nog wat kruiden die ik er een beetje op goed geluk heb bij gekieperd (twee pepertjes en rozemarijn), dit een tijdje laten inkoken zodat het niet al te vloeibaar is en dat is het zo'n beetje denk ik.
Wel, het is niet tegengevallen, wat eigenlijk dus betekent dat het al bij al meeviel, toch voor een eerste keer, en voor herhaling vatbaar is. De pepertjes maakten het ook net pittig genoeg, meer dan twee hoefde niet bij zo'n gerecht.
Het enige waar nog een vraagteken achter staat: gaat de room niet voor commotie in m'n spijsverteringsstelsel zorgen, want die was namelijk wel al serieus over tijd... Afwachten maar, tegen morgenvroeg zou ik meer moeten weten 😁
Dus oprecht hulde aan KP 😊
Reacties
Een reactie posten