Slagerij Olbrechts

Een nieuw leven op een heel andere plek gaat ook gepaard met (allerlei) nieuwe gewoontes en referenties.
Zo dus ook met de winkels waar je over de vloer komt en dat geldt in mijn geval dus ook voor waar ik m'n vlees haal.

Vroeger was dat meestal bij Delhaize of Bio Planet. Die twee supermarkten bezoek ik nog steeds af en toe maar tegenwoordig ga ik voor vlees ook gewoon naar een ouderwetse slagerij, ofwel een Marokkaanse voor bijvoorbeeld gemarineerd vlees of merguezworsten (in de Ribeaucourtstraat), ofwel bij een 'oude Belg' als slagerij Olbrechts in de Lakensestraat, want bij de Noord-Afrikaanse slager kun je doorgaans niet terecht voor (bereidingen met) varkensvlees.

Na ruim 20 jaar in de buurt te hebben gewerkt, ben ik er een tijdje geleden voor het eerst binnen gegaan (na de kantooruren, niet tijdens de middagpauze) om wat vlees te kopen en intussen ga ik er bijna wekelijks langs voor fijnkost of vlees voor het avondeten.

Blijkbaar zijn ze een soort van instituut in Brussel, afgaand op een artikeltje op de website van Radio 2 : Vleeswaren in hartje Brussel
vind het wel fijn om daar over de vloer te komen ; als ik er langskom, staat naar wat ik vermoed de pater familias er nog om zijn klanten te bedienen.
Wellicht is het daar wat duurder als in een supermarkt, maar dat omdat ik me dat (voorlopig) nog wel kan veroorloven en het er voor over heb, is dat geen probleem wat mij betreft.

Over slagers in Brussel en hun 'strijd' een artikel van enkele jaren geleden : Stukje onderzoeksjournalistiek uit Bruzz

Reacties

Populaire posts van deze blog

Honey Wilder (en toch ook Kay Parker)

Flashback tijdens het afwassen

Paul, 94 jaar en Molenbeekenaar